De week van Eemstroom

Programma

Zaterdag 8 december – Weekopening bij de Flint

De kick-off is zaterdag 8 december in de Flint waar de week officieel en feestelijk wordt geopend door Daphne Korff, Henk Kaspers en Annemieke Keizer en met een optreden van RCOW Wilskracht met Bram van der Vlugt.

Het organiseren van een dergelijk evenement kost veel tijd en dus geld. De overheid bouwt echter de subsidies voor verenigingen zoals RCOW Wilskracht af, waar wij juist graag zien dat dit soort evenementen vaker worden georganiseerd. Daar is geld voor nodig!Door lid te worden van Eemstroom werken we samen aan een sterkere regio. Bij ieder product of dienst die via Eemstroom wordt besteld wordt een bedrag in een investeringsfonds gestort. Als lid heeft u stemrecht en kunt u medebepalen waar dit geld aan wordt besteed, bijvoorbeeld aan de muziekvereniging.

Maandag 10 december – Bedrijven werken samen met Eemstroom

Om 10:45 uur zullen Andries van den Enden en Jan Willem van Blaricum, eigenaren van Vishandel Spakenburg Vathorst, voor hun bedrijf en personeel een lidmaatschap voor Eemstroom afsluiten. Zij presenteren daarbij gelijk de nieuwe bedrijfskleding.Stam Renault en Vishandel Spakenburg Vathorst helpen bij de ledenwerving en gaan ook voor een sterkere en duurzamere regio. Zo versterken Eemstroom en deze bedrijven elkaar.

Bestaande en nieuwe leden van Eemstroom kunnen met korting bij een zalm bij de Vishandel Spakenburg Vathorst bestellen op de website van Eemstroom: www.eemstroom.nl/ik-doe-mee/ 
Daniëlle Stam en Jeroen Broecks van Stam Renault steunen Eemstroom. Het begint met het beschikbaar stellen van een Renault Twizy voor een dag voor alle leden en nieuwe leden van Eemstroom. Zij kunnen zich hiervoor inschrijven op de website van Eemstroom: www.eemstroom.nl/ik-doe-mee/

Dinsdag 11 december – De eerste elektrische bus in de stad

Rene Zorge (elektrische bussen van Proov) en Arnaud van der Sluis (Ezy – mobiliteitsdiensten) stellen een week lang een elektrische bus ter beschikking met het logo van Eemstroom. Eemstroom wil ook de verbinding zijn als het om schoner vervoer in de regio gaat. Deze bus kan volgend jaar in Amersfoort rijden met duurzaam opgewekte energie uit de regio. Hiervoor zullen we deze week bijeenkomsten organiseren voor investeerders, bestuurders, dienstaanbieders en natuurlijk onszelf: de bedrijven en inwoners van de regio Amersfoort.

Woensdag 12 december – Naar de Drietand en ROC-ASA

Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen senioren kennis maken met Eemstroom. De bus staat dan bij de Drietand aan het Neptunesplein. Janine Jonker, het gezicht van Eemstroom en Rene Pie, directeur van Eemstroom, zullen hier aanwezig zijn en, onder genot van een kopje koffie en koek, het gesprek aangaan met de mensen.

Tussen 18:00 – 22.00 uur is het opendag op leerbedrijf ROC-ASA. Eemstroom zal daar aanwezig met de elektrische bus en de Twizy. Gerda Eerdmans, locatie directeur van ROC-ASA zal de Renault Twizy voor het leerhotel rijden.

Donderdag 13 december – Samen investeren

Vanaf 8:30 staat de elektrische bus bij het Berghotel. De bus wordt ter beschikking gesteld aan bestuurders, investeerders, dienstenaanbieders en eigenaren van grond en dak oppervlak zodat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Het idee is om in 2013 minimaal op 20.000 m2 braak liggende grond zonnepanelen plaatsen en zoveel mogelijk daken op industrieterrein de Hoef te voorzien van zonnepanelen. We brengen de partijen samen die ervoor kunnen zorgen dat het project zo snel mogelijk gaat starten. Onze leden kunnen dan deze energie afnemen. Voor 20.000 m2 hebben we 800 particulieren nodig!

Duurzaam en sociaal
Donderdag de 13e gaan medewerkers van Mooiland met kinderen uit groep 7 van de Vlindervallei op stap naar het luchtvaart museum in Soesterberg. Om 12:00 uur haalt Eemstroom met de elektrische bus de groep op en brengt ze terug naar school.

Vrijdag 14 december – Rondrit Amersfoort

De bus gaat langs verschillende nieuwe projecten van Amersfoort, zoals het nieuwe ziekenhuis, Vathorst, het nieuwe Eemplein, het toekomstige One Planet gebouw, de nieuwe golfbaan, de werkzaamheden aan de A28 en de Dierentuin. De rit zal ongeveer 1,5 uur duren en eindigt op dezelfde plek.

Om 10:30 uur kunt u opstappen op NS station Amersfoort Centraal bij de stationsuitgang BW laan (opstapplaats voor toerbussen).

Om 13:30 uur kunt u opstappen bij de Spakenburgse Vishandel op winkelcentrum Vathorst.

 Zaterdag 15 december – Little x-mass party

Tussen 12:00 uur en 17:00 uur organiseert Eemstroom een little x-mas party op Winkcentrum Vathrost. Hapjes en drankjes worden door ons geregeld. De kerstmarkt met 70 kraampjes, live muziek en een levende kerststal wordt voor de vierde keer georganiseerd door 2 BE Fair. De Renault Twizy staat in Vathorst en de Elektrische Bus rijdt die dag rondjes door Vathorst.

Eemstroom is ook aanwezig op de Smaak van de Streekmarkt waar heerlijke producten uit de streek worden aangeboden: www.smaakvandestreek.com

Oproep: als je het leuk lijkt om te helpen aan een duurzamere sterkere regio, word dan ook lid. Wil je helpen bij één van de vele evenementen volgend jaar of wil je helpen met de backoffice? Weet jij waar we de bus kunnen inzetten om Eemstroom te promoten? Neem dan contact op met Justin Pagden (info@eemstroom.nl of bel 033 820 02 79).