Eemstroom & VVV organiseren fietstocht langs duurzaamheidsprojecten Amersfoort

Eemstroom en VVV Amersfoort willen graag laten zien wat er rond Amersfoort gebeurt op het gebied van duurzaamheid en haar burgers betrekken bij het verder verduurzamen van de regio.

Wat: Fietstocht: duurzame rondrit

  • Wanneer: Zaterdag 20 april 2013 – vertrek tussen 10.00-14.00 uur
  • Waar: Vertrek bij VVV Amersfoort, Breestraat 1
  • Hoe: Op uw eigen fiets, deelname is gratis.
  • Startpunt: De tocht begint op het hoofdkwartier van de VVV Amersfoort (Onze Lieve Vrouwe plein, Amersfoort) waar deelnemers een welkomstpakket krijgen aangeboden.

eemlandhoeve_03

De Eemlandhoeve

De rit leidt via Baarn naar de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg. Daar kan kennis gemaakt worden met het boeren leven en bovendien smakelijke biologische streekproducten worden gekocht. Eemstroom is in overleg om hier zonnepanelen te installeren. Het idee is dat mensen geld kunnen inleggen voor het opwekken van zonne-energie in ruil voor producten van deze boerderij.

Duurzame mobiliteit

Op de terugweg richting Amersfoort komt de route langs Stam Renault. Daar staat de limonade en koffie klaar en kan een ritje worden gemaakt in een futuristische elektrische auto. Leden van Eemstroom mogen een dag gratis in deze Twizy rijden.

Samen met van Dusschoten Autoverhuur zal de eerste elektrische deelauto van Amersfoort worden gerealiseerd. De auto rijdt op lokaal opgewekte stroom van zonnepanelen op het dak van Van Dusschoten.

Contact:

  • Janine Jonker: 0647006921
  • Arjan Bijman: 0651375274