Infoavond over energiezuinig wonen druk bezocht

Achter in de zaal zaten mensen op het podium. Voor een dertigtal mensen was er zelfs helemaal geen zitplaats. Zo’n 150 Hooglanders kwamen op 24 januari naar ‘t Hoogh Landt om zich te laten informeren over de voordelen van energiezuinig wonen.

Terwijl het buiten vroor dat het kraakte, was het binnen gezellig warm. Er werd uitleg gegeven over het gratis Woningdossier en de zonnescan. Twee handige instrumenten om te zien hoe woningen energiezuinig gemaakt kunnen worden en hoeveel energie zonnepanelen op het dak kunnen leveren. Na een video over een energiezuinig gemaakte woning in Amersfoort, volgde een gedetailleerde uitleg over isoleren, zonneboilers, hr-ketels en zonnepanelen. Er werden veel vragen gesteld en beantwoord.

Op een oproep voor het vormen van een lokale werkgroep voor duurzaam wonen werd door een tiental mensen positief gereageerd. Bij een verloting wonnen vijf Hooglanders een Plugwise-pakket, waarmee het verbruik van elektrische apparaten inzichtelijk kan worden gemaakt. Ten slotte lieten de bezoekers zich op de energiemarkt persoonlijk verder informeren.

De avond was georganiseerd door 033Energie, een consortium van lokale bedrijven en de gemeente Amersfoort met als doel inwoners te helpen met het energiezuinig maken van hun woning.

21 maart: bijeenkomst in Schothorst

Woont u in Schothorst? Op 21 maart is er een informatiebijeenkomst met energiemarkt in de Hoeksteen.

Bron: Samen duurzaam pagina van de Gemeente Amersfoort.