Over Eemstroom

Een moderne, mondige manier om energie in te kopen
Eemstroom is in februari 2012 opgericht als “Energiecoöperatie Amersfoort” als dé energieleverancier voor Amersfoort en omstreken. Duurzaamheid staat voorop bij Eemstroom, dus zelf energie produceren, met als groot doel: 100% eemstroom.
Eemstroom is opgezet als een coöperatie en heeft geen klanten, maar leden. Leden die met elkaar bepalen wat de coöperatie doet en ontwikkelt.

De burgemeester en wethouders van Amersfoort staan sympathiek tegenover de plannen van Eemstroom. Ze liggen helemaal in lijn met de economische en duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Amersfoort.

Transparant en toegankelijk
Eemstroom is een Amersfoorts initiatief en is gevestigd in de wijk Vathorst. De bedrijfsvoering van Eemstroom is voor de leden volledig transparant. Er is veel ruimte voor het samen uitwerken van duurzame ideeën en ondersteuning voor nieuwe initiatieven, bijvoorbeeld een zonnepanelenproject.

De gezichten achter Eemstroom
René Pie
Arjan Bijman
Alexandra van den Deijssel
Johan van Hattem
Hans Kursten
Frank Venema
Jacoline Eigenraam

Bestuur Eemstroom
Lex Mellink
Bertus Bove
René van der Borch tot Verwolde
Jacqueline de Jong
Tom Engbers

Dit zijn de partners die Eemstroom hebben uitgedacht en opgericht: Stichting One Planet – voor een schone wereld voor onze kinderen en kleinkinderen Matchpoint Amersfoort – betrokken ondernemen, maatschappelijke stages Smart Meter Solutions – online webdiensten voor de energiesector

Amersfoortse bedrijven hebben een geweldige bijdrage geleverd aan het op de kaart zetten van Eemstroom: Sjoukje Ziel grafisch ontwerp | Helder ! ontwerpgroep – ontwikkeling huisstijl Jaap Wolters | Een sterk verhaal – ontwikkeling teksten Paul van Heel | heelHELDER | content in context – bouw website Ronald Bolderman | Tribes at work – communicatie