Uitnodiging voor lezing het Nieuwe Geld in Amersfoort

Na de succesvolle lezing op 25 februari in Utrecht, zal STRO-medewerker Jaap Vink nu op zondag 24 maart in Amersfoort de lezing “Het Nieuwe Geld” houden. U bent van harte uitgenodigd deze gratis lezing bij te wonen.

STRO vertaalt ervaringen opgedaan in Latijns-Amerika naar Nederland en Europa. Nu de economische crisis in Nederland toeslaat, heeft STRO unieke kennis en software. Hoe vervelend de gevolgen van de crisis ook zijn, ze biedt wel een kans om in Nederland en Europa een alternatief op te bouwen dat beter is voor mens, natuur en economie. Daar hebben we veel steun voor nodig. We hopen daarom dat u naar deze lezing zal komen en vrienden, kennissen en familie meeneemt. Zo krijgen meer mensen een nieuwe kijk op geld en kunnen we samen alternatieven van de grond tillen.

Economische crisis? Stijgende werkloosheid? Griekenland uit de euro?
De Social TRade Organisation (STRO) ontwikkelt en test alternatieven voor het huidige geldsysteem: bedrijven en particulieren gebruiken een eigen lokale munt voor handel binnen de regio en de reguliere munt voor handel erbuiten. Voordelen: meer lokale en duurzame economische activiteit en werkgelegenheid, goedkopere leningen en geen speculatie. In de lezing zal Jaap Vink een aantal alternatieve geldsystemen uitleggen. Hoe werkt het? Mag je zomaar een eigen betaalmiddel uitgeven? Welke alternatieven zijn er al? Hoe lokaal geld projecten in Nederland, Uruguay, Kenia, Engeland, Spanje en Griekenland de gevolgen van de crisis bestrijden.

Datum: zondag 24 maart
Tijdstip: om 15.00 is eerst een lezing van Paul Brinkkemper over het spel “Money Maker”. Van 15.30 tot 17.00 is de lezing “Het Nieuwe Geld, met de mogelijkheid om tijdens en na afloop van de lezing vragen te stellen.
Locatie: “Zandfoort aan de Eem”, Eemlaan 100 in Amersfoort (ongeveer een kwartier lopen vanaf het Centraal Station. Bus 2, 3, 4, 74, 76, 103 en 276 stoppen vlakbij, bushalte Groningerstraat).
Organisator: Kei Wakker
Toegang: gratis, graag wel van te voren opgeven per telefoon: 030-2314314 of email aan info@socialtrade.nl